LITTLE KIM

© Luk Dombrecht

De Kruisemse zangeres, Kimberly Claeys, volgt haar muzikale pad reeds 20 jaar. Ze performde in talloze projecten en bands.

Haar carrière kreeg duidelijk vorm vanaf 2008, toen ze vanaf dan, meer dan 10 jaar lang, rondtoerde doorheen België, Nederland, Frankrijk en Duitsland met de Western Swing band Little Kim and The Alley Apple 3. Hun albums (o.a. Sugarbird, The Longest Mile) kregen telkens ruimte op Radio Tequila, Radio 1 en Radio 2.


Door deze muziekband en muziek-smaak ontstond ook de link/vriendschap met Guido Belcanto. Snel werden muzikale banden gesmeed en werd Kimberly een trouwe gastzangeres tijdens zijn talloze concerten in Vlaanderen.

Kimberly is eveneens sinds 2019 de nieuwe zangeres bij folk legende Kadril. Covid-19 heeft hen zeker niets aan kracht ontnomen en zij brachten in november 2022 hun nieuwste album "Jolie Flamande" uit.


Bij Kadril ervaarde ze dat nummers brengen in je moedertaal zeer mooi en intiem kan zijn, vandaar de keuze om een soloalbum uit te brengen in de prachtige Nederlandse taal.

Country, folk, roots, Americana… noem het misschien “Flandricana”. Nederlandstalige songs geschreven en/of geïnterpreteerd door Guido Belcanto, Bruno Deneckere en Lieven Tavernier. Geproduceerd door Guido Belcanto @ Studio Caporal bij Nicolas Rombouts met “Het Broederschap” als band.

Platenbaas Felix Huybrechts, Starman Records, omschreef het album reeds als “Country geboetseerd uit Vlaamse klei”.

“Moederland” is de titel van Little Kim’s solo debut en werd op 10 november 2022 officieel voorgesteld in het Leietheater te Deinze. Daar speelde ze in haar geboortestad in een uitverkochte zaal.


In de toekomst wil ze verder de lage landen rondtrekken en werken aan een nieuw album.

LITTLE KIM & GROEP

Zang: Kimberly Claeys

Zang en gitaar: Bruno Deneckere

Pedalsteel en gitaar: Bart Vervaeck

Viool, mandoline, accordeon: Andries Boone

Contrabas: Jasper Hautekiet

Drum: Bert Huysentruyt

LITTLE KIM TRIO

Zang: Kimberly Claeys

Zang en gitaar: Bruno Deneckere

Pedalsteel en gitaar: Bart Vervaeck

GUIDO BELCANTO

Little Kim en Guido Belcanto ontmoetten elkaar voor het eerst in 2009 tijdens een optreden met haar Alley Apple 3.


De jaren die daarop volgden raakte Little Kim meer en meer in de ban van Guido's muziek en persoonlijkheid, en Guido hield van de swingende Rockabilly stijl van Little Kim.


Toen Guido haar in 2011 vroeg om voor Radio 2 Toverdrank met hem te zingen werd de samenwerking een feit.


De liefde voor country, folk, leven en lied was wederzijds, en reeds 10 jaar terug zei Guido dat hij ooit een plaat ging maken met Little Kim. Die tijd is nu aangebroken...


Momenteel is Guido Belcanto en zijn Broederschap aan het rondtoeren met "In De Kronkels Van Mijn Geest", dit nog tot april 2023.

© Anne De Meulemeester

KADRIL

© Alex Vanhee

Kadril! Een groep met wortels in een lange traditie. Altijd op zoek om traditionele klanken in te kleuren met een hedendaags gevoel, een ode te brengen aan de muziek en de muzikanten die hen jarenlang inspireerden. Langs straten en pleinen, aan de toog of op het podium, in de pluche zetels van het cultureel centrum of op het gras van de festivalweide, overal laten zij mensen luisteren en zetten ze omstaanders aan het dansen.


In 2022 werd 45 jaar Kadril uitbundigd gevierd door samenwerkingen met oa. Wouter Berlaen, Eva De Roovere en Kommil Foo. Dit jubileumjaar werd bekroond met een gloednieuw album "Jolie Flamande".

© Anne De Meulemeester

SONGS & STORIES

Liedjes en verhalen verweven door meester verteller Peter Lambert, pianist Stan Vangheluwe en zangeres KImberly.

DIt alles op een unieke locatie die zowel buiten als binnen een intieme sfeer schept.

INTIEM PIANOCONCERT

Little Kim brengt met haar trouwe pianist, Stan Vangheluwe een intiem repertoire.

Een gevarieerd programma van jazz, chansons en levenslied in het Nederlands, Frans en Engels.

Perfect voor de sfeer van uw event, ceremonie of receptie.

© TheaTech

© Koning Ezel te Lede

MUSIC & POETRY

Op 23 december 2022 speelden Stan en Little Kim voor de eerste maal samen met Vanessa Daniëls.

Vanessa schrijft gedichten en draagt deze voor op zeer innemende wijze. Stan & Little Kim omarmden deze met zorgvuldig uitgekozen songs. Het werd een magische avond.

Muziek & poëzie is nog op zoek naar een publiek. Wil u zelf een huiskamerconcert organiseren, of hebt/kent u een café/bar/club met een luisterend publiek dat kan genieten van de intimiteit van poëzie en muziek? Aarzel dan niet ons te contacteren.