LITTLE KIM

© Luk Dombrecht

De Kruisemse zangeres, Kimberly Claeys, volgt haar muzikale pad reeds 20 jaar. Ze performde in talloze projecten en bands.

Haar carrière kreeg duidelijk vorm vanaf 2008, toen ze vanaf dan, meer dan 10 jaar lang, rondtoerde doorheen België, Nederland, Frankrijk en Duitsland met de Western Swing band  Little Kim and The Alley Apple 3. Hun albums (o.a. Sugarbird, The Longest Mile) kregen telkens ruimte op Radio Tequila, Radio 1 en Radio 2.


Door deze muziekband en muziek-smaak ontstond ook de link/vriendschap met Guido Belcanto. Snel werden muzikale banden gesmeed en werd Kimberly een trouwe gastzangeres tijdens zijn talloze concerten in Vlaanderen.

 

Kimberly is eveneens sinds 2019 de nieuwe zangeres bij folk legende Kadril. Covid-19 heeft hen zeker niets aan kracht ontnomen en zij brachten in november 2022 hun nieuwste album "Jolie Flamande" uit. 


Bij Kadril ervaarde ze dat nummers brengen in je moedertaal zeer mooi en intiem kan zijn, vandaar de keuze om een soloalbum uit te brengen in de prachtige Nederlandse taal. 

 

Country, folk, roots, Americana… noem het misschien “Flandricana”. Nederlandstalige songs geschreven en/of geïnterpreteerd door Guido Belcanto, Bruno Deneckere en Lieven Tavernier. Geproduceerd door Guido Belcanto @ Studio Caporal bij Nicolas Rombouts met “Het Broederschap” als band.

Platenbaas Felix Huybrechts, Starman Records, omschreef het album reeds als “Country geboetseerd uit Vlaamse klei”.

 

“Moederland” is de titel van Little Kim’s solo debut en werd op 10 november 2022 officieel voorgesteld in het Leietheater te Deinze. Daar speelde ze in haar geboortestad in een uitverkochte zaal. 


In 2024 zal er alvast een nieuwe wind waaien, meer nieuws binnenkort... 

Boekingen via info@garifuna.be 

LITTLE KIM & GROEP

Zang: Kimberly Claeys

Zang en gitaar: Bruno Deneckere

Pedalsteel en gitaar: Bart Vervaeck

Viool, mandoline, accordeon: Andries Boone

Contrabas: Jasper Hautekiet

Drum: Bert Huysentruyt

 

LITTLE KIM TRIO

Zang: Kimberly Claeys

Zang en gitaar: Bruno Deneckere

Pedalsteel en gitaar: Bart Vervaeck

© Marc Naesen

BALD & BEAUTIFUL FT. V. DANIËLS

Philippe Saelens (bezieler van Koning Ezel te Lede) wilde aan de vooravond van Kerst een bijzondere en betekenisvolle avond samenstellen. Zo voegde hij Vanessa Daniëls samen met Kimberly Claeys (zang) en Stan Vangheluwe (piano/zang). Het werd een magische avond. Vanessa is dichter en performer. Op haar geheel eigen, innemende wijze laat zij haar verzen op u los. Kimberly & Stan omarmen Vanessa’s woorden met beklijvende en zorgvuldig uitgekozen songs. Voedsel voor de ziel! 

Hou onze agenda en FB pagina in de gaten! 

Bald & Beautiful ft V Daniëls 

Stan Vangheluwe, (4 hoog, Captain Boomer, Hop Simone) piano

Vanessa Daniëls, (Nest, Vitalski’s Dinsdagclub) poëzie performance 

Kimberly Claeys, (Little Kim, Kadril, Guido Belcanto) zang

Boekingen via little.sparrow.vzw@gmail.com 

KADRIL

© Alex Vanhee

Kadril! Een groep met wortels in een lange traditie. Altijd op zoek om traditionele klanken in te kleuren met een hedendaags gevoel, een ode te brengen aan de muziek en de muzikanten die hen jarenlang inspireerden. Langs straten en pleinen, aan de toog of op het podium, in de pluche zetels van het cultureel centrum of op het gras van de festivalweide, overal laten zij mensen luisteren en zetten ze omstaanders aan het dansen.


In 2022 werd 45 jaar Kadril uitbundigd gevierd door samenwerkingen met oa. Wouter Berlaen, Eva De Roovere en Kommil Foo. Dit jubileumjaar werd bekroond met een gloednieuw album "Jolie Flamande". 

Boekingen via info@garriau.be

KADRIL
& LIEVEN TAVERNIER

Wie aan Kadril & Tavernier denkt, zegt: Folk, Rock, Singer-songwriter, Seerlandsdale & De eerste sneeuw… beide goed voor een halve eeuw prachtige muziek en tournees. Nooit stil gezeten, steeds blijven spelen en creëren.

Sinds november 2019 is Kimberly Claeys de nieuwe muze bij Kadril.

In januari2023 bracht Kadril  het bruisende album “Jolie Flamande” uit waar ze momenteel actief mee spelen op diverse Vlaamse podia. Telkens een feest voor oor & het oog! 


Lieven Tavernier, één van de meest getalenteerde songschrijvers uit “de lange landen”, bracht dit jaar terug een meesterwerk uit “ Sprokkelgoud”.

 
Kimberly & Lieven delen al jaren een warme muzikale vriendschap en deze liet het idee ontstaan om samen te werken. 2 monumenten bij elkaar!
Verwacht: “Speelplezier”, “Kracht”, “Intimiteit”, “Schoonheid”

“Tavernier door de bril van Kadril! En visa versa” Een totaal spektakel van beeld, licht en geluid met een repertoire van Nederlandstalige en Franstalige liedjes.

Zij hebben “Honger & Dorst”, hopelijk u ook?!

Boekingen via info@garriau.be

© Marc Devlieger

A COUNTRY NIGHT TO REMEMBER

Little Kim & Friends - A Country Night To Remember

Little Kim, Wigbert Van Lierde, Bruno Deneckere, Kathleen Vandenhoudt en hun fantastische band met Andries Boone (viool, mandoline en accordeon), Bart Vervaeck (peddelsteel en elektrische gitaar) , Jasper Hautekiet (contrabas en bas) en Bert Huysentruyt (drums).

Verwacht je aan een avond vol verrassingen met country songs van grootheden en eigen werk. 

Boekingen via little.sparrow.vzw@gmail.com 

INTIEM PIANOCONCERT

Little Kim brengt met haar trouwe pianist, Stan Vangheluwe een intiem repertoire.

Een gevarieerd programma van jazz, chansons en levenslied in het Nederlands, Frans en Engels.

Perfect voor de sfeer van uw event, ceremonie of receptie. 

© TheaTech

© Anne De Meulemeester

SONGS & STORIES

Liedjes en verhalen verweven door meester verteller Peter Lambert, pianist Stan Vangheluwe en zangeres KImberly.

DIt alles op een unieke locatie die zowel buiten als binnen een intieme sfeer schept.

GUIDO BELCANTO

Little Kim en Guido Belcanto ontmoetten elkaar voor het eerst in 2009 tijdens een optreden met haar Alley Apple 3. 


De jaren die daarop volgden raakte Little Kim meer en meer in de ban van Guido's muziek en persoonlijkheid, en Guido hield van de swingende Rockabilly stijl van Little Kim. 


Toen Guido haar in 2011 vroeg om voor Radio 2 Toverdrank met hem te zingen werd de samenwerking een feit. 


De liefde voor country, folk, leven en lied was wederzijds, en reeds 10 jaar terug zei Guido dat hij ooit een plaat ging maken met Little Kim. Die tijd is nu aangebroken...


Momenteel is de tour "In De Kronkels Van Mijn Geest" ten einde, maar er is veel nieuws in het verschiet.

© Anne De Meulemeester